Chemistry and biochemistry of food / Jose R. Pérez-Castiñeira

This book provides an excellent platform for understanding the chemical processes involved in food transformation. Starting with the examination of major food components, such as water, carbohydrates, lipids, proteins and minerals, the author further introduces the biochemistry of digestion and energy metabolism of food ingredients. The last section of the book is devoted to modern food technologies and their future perspectives..

Medienart:

Buch

Erscheinungsjahr:

[2024]

Erschienen:

Berlin Boston: De Gruyter ; 2024

Ausgabe:

2nd, revised and extended edition

Reihe:

De Gruyter graduate

Sprache:

Englisch

Beteiligte Personen:

Pérez-Castiñeira, José R., 1964- [VerfasserIn]

Links:

Unbekannt [lizenzpflichtig]
Inhaltsverzeichnis

ISBN:

978-3-11-110834-6

3-11-110834-1

BKL:

58.34 / Lebensmitteltechnologie

35.70 / Biochemie: Allgemeines

Themen:

Lebensmittelchemie
Lebensmittelinhaltsstoff
Lebensmitteltechnologie
Lebensmittelwissenschaft

RVK:

RVK Klassifikation

Anmerkungen:

Literaturangaben

Umfang:

XXI, 595 Seiten ; Illustrationen ; 24 cm x 17 cm

Weitere IDs:

9783111108346

Förderinstitution / Projekttitel:

PPN (Katalog-ID):

1863884939